Valtuutettu Ulla Kaukola vaatii: Vantaan vanhat kadut kuntoon!

Ajankohtaista,Etusivu,Valtuustoaloitteet

Vantaan kaupunginvaltuustossa maanantaina jätetty valtuustoaloite vaatii, että Vantaa kartoittaa vanhat peruskorjattavat kadut,  laatii suunnitelman ja etenemisjärjestyksen katujen korjaamiseksi sekä kytkee suunnitelman vesihuollon saneeraukseen, jonka HSY tekee.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, kaupunginvaltuutettu Ulla Kaukola (sd.) pitää tärkeänä, että Vantaa laatii suunnitelman katujen korjaamiseksi, vaikka suunnitelman toteuttaminen tulisi kestämään useita vuosia. 

-Vanhoilla omakotialueilla Vantaalla on yhä kymmeniä, satoja kilometrejä katuja, joita ei ole koskaan peruskorjattu. Alueilta puuttuvat hulevesijärjestelmät. Ojat ja rummut ovat kasvaneet umpeen, Ulla Kaukola sanoo. 

– Vantaalla oli noin 15-20 vuotta sitten ohjelma, jossa tarkoituksena oli vähitellen edetä ja korjata vanhatkin kadut kuntoon: asfaltoida, hoitaa valaistus, jalkakäytävät ja vesihuolto. Rahapulassa ohjelman toteuttaminen jäi kesken, Kaukola toteaa. 

Espoo on aloittanut oman Kotikadut-kuntoon –ohjelmansa jo vuonna 1996, ja edennyt hitaasti, mutta suunnitelmallisesti. Kaikki Espoon vanhat kadut on näillä näkymin peruskorjattu 2040-luvulla.