Demarit sanoivat Kyllä Suomirata hankkeen suunnittelulle vantaalaisten vuoksi


Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä äänesti maanantaina kyllä Suomirata suunnitteluhankkeeseen osallistumisen puolesta. 

– Olemme vakuuttuneita siitä, että vantaalaisten edunvalvonnan kannalta olisi hyödytöntä olla olematta mukana suunnittelussa sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Räsänen linjaa ja jatkaa:

– Toteutuessaan Suomiradan taloudelliset vaikutukset tuovat kaupungillemme tuloja, joilla voimme toteuttaa tarvitsemiamme palveluita. Kyse ei ole siis vain menoerästä vaan sijoituksesta, jonka avulla pystymme rakentamaan tulevaisuuden toimivaa Vantaata kaupunkimme asukkaille.

Vantaan valtuusto teki jo keväällä 2019 päätöksen siitä, että kaupunki lähtee mukaan suunnittelemaan Suomirataa.  Valtuustossa tehty päätös hankeyhtiöön osallistumisesta on sosialidemokraattisen valtuustoryhmän mielestä luonnollinen jatkumo jo aiemmin tehtyyn päätökseen.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä edellyttää, että samalla kun satsataan tulevaisuuteen ja ratahankkeen suunnitteluun, huolehditaan myös palveluista ja investoinneista Vantaan rajojen sisäpuolella. 

– Meidän on edistettävä vantaalaisten liikkumista kaikin keinoin, sillä tavoin edistämme elinvoimaa ja ihmisten viihtymistä kaupungissamme, Räsänen sanoo.

Tutustu myös valtuutettu Ulla Kaukolan kirjoittamaan Haluatko Tikkurilasta ratapihan? blogiin ja perusteluihin, miksi Suomirata-hankkeessa on hyvä olla mukana.