SDP haluaa edistää maksutonta leikkipuistoruokailua.

Etusivu,Valtuustoaloitteet,Valtuustoryhmä

SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite:

Lasten ja perheiden loma-aikojen arkea helpotettava, puistoissa tapahtuvaa yhteisöllisyyttä lisättävä ja maksutonta leikkipuistoruokailua edistettävä

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ja tämän valtuustoaloitteen allekirjoittaneet valtuutetut edellyttävät Vantaalla etsittäviksi ja toteutettavaksi toimia maksuttoman leikkipuistoruokailun edistämiseksi.

Yhteistyössä kaupungin eri toimialojen ja esimerkiksi vantaalaisten järjestöjen kanssa toteutettuna, olisi kaupungilla mahdollisuus kehittää uudenlainen toimintamalli, joka edistää yhteisöllisyyttä, tukee lasten ja nuorten kasvua, ehkäisee syrjäytymistä, poistaa nälkää ja vahvistaa perheiden jaksamista.

Perusteet:

Monissa vantaalaisissa perheissä ollaan ihmeissään siitä, miten perheen pienten koululaisten arki saadaan sujumaan silloin, kun esimerkiksi koulujen kesäloma-ajat ovat pitkiä ja aikuiset töissä. Monissa perheissä toimeentulovaikeudet ovat arkipäivää ja maksuttoman päivittäisen kouluruuan puuttumista ei välttämättä pystytä paikkaamaan koulujen loma-aikoina. Lapset voivat pahimmillaan olla pitkiä aikoja ilman lämmintä ruokaa. Maksuton leikkipuistoruokailu ja koulujen loma-aikoihin sijoittuva ohjattu, kaupungin organisoima toiminta lapsille ja nuorille tukisi vantaalaisten perheiden ja lasten asemaa ja tarjoaisi yhteisöllisyyttä lisäävään toimintaan.

Aloitteen tausta:

Vuonna 2017 kuntalaisaloitepalvelussa kerättiin nimiä vantaalaisen maksuttoman puistoruokailun aloittamiseksi uudelleen. Jälleen kesällä 2018 puistoruokailun puute heräsi eri foorumeilla puheenaiheeksi. Sen puutetta ihmetellään asukkaiden keskuudessa, koska muun muassa naapurikaupungeissa Helsingissä ja Keravalla puistoruokailu on saanut kiitosta.

Lasten yksinäisyyden vähentämiseksi, perheiden arjen ja yhdessäolon tukemiseksi, yhteisöllisyyden lisäämiseksi ja lasten nälän pitämiseksi loitolla erityisesti kesäisin koulujen loma-aikoina on Vantaalla puututtava. Kaupungilta aiemmin kerättyjen tietojen mukaan muun muassa nuorisopalveluiden toiminnassa tunnustetaan, että kesäaikaan nähtävillä on lasten yksinäisyyttä ja nälkäisyyttä. Aiemmin saatujen kustannusarvioiden mukaan leikkipuistoruokailu ja ohjattu toiminta maksaisi yhdessä kohteessa noin 35 000 euroa/10 viikkoa.

Vantaalla 27.8.2018

Vantaan sosialidemokraattinen valtuustoryhmä