Demokratian perusta on luottamus

Vantaan Sanomat (6.-7.2.) kirjoitti, kuinka sisäilmatutkimuksen tehnyt taho oli poistanut sisäilmaraporteista liikaa tietoa. Kaupungin ohjeistuksen mukaan raporteista oli tarkoitus poistaa vain ihmisten henkilö- ja terveystiedot, joita ei tietosuojalain mukaan saa julkaista. Nyt oli jostakin syystä poistettu myös rakennuksen kuntoon liittyviä tietoja. On hyvä, että epäkohta tuli ilmi ja että kaupunki on luvannut korjata virheellisen toiminnan.
Sisäilma-asiat ovat hyvin herkkiä asioita ja niitä käsiteltäessä luottamus on oleellista. Siksi on hyvä, että kaupungin johto käy läpi, kuinka tapahtunut oli mahdollista ja antaa valtuustolle selvityksen asiasta. Demokratian perusta on luottamus ja luottamukseen liittyy oikea tiedonsaanti.
Sosialidemokraattiselle valtuustoryhmälle on erittäin tärkeää, että sekä vantaalaisilla lapsilla ja nuorilla, että kaupungin työntekijöillä on terveet tilat työskennellä ja oleilla. Tämän vuoksi SDP esitti viime kuntavaalien jälkeen, että Vantaalle perustettaisiin sisäilma-asioiden neuvottelukunta, kuten tehtiinkin. Neuvottelukunta on koonnut yhteen virkamiehet, poliitikot, työntekijöiden edustajat ja vanhempien edustajat yhdessä edistämään sisäilma-asioiden parempaa hoitoa – ja saanut aikaiseksi jo paljon. Työn onnistuminen edellyttää jatkossakin, että sitoudumme yhdessä pitkäjänteiseen työhön, jolla saamme rakentamisen ja kunnossapidon toimintatavat pysyvästi kuntoon.

Minna Räsänen, puheenjohtaja sosialidemokraattinen valtuustoryhmä, kaupunginvaltuutettu
Pirkko Letto, 1. varapuheenjohtaja sosialidemokraattinen valtuustoryhmä, kaupunginvaltuutettu
Ulla Kaukola, Vantaan sisäilma-asioiden neuvottelukunnan varapuheenjohtaja 2017-2018, kaupunginvaltuutettu