SDP:n valtuustoryhmä valitsi tänään toiseksi varapuheenjohtajaksi Päivi Laakson. Aiemmin jo ryhmä valitsi puheenjohtajaksi Sirkka-Liisa Kähärän ja 1. varapuheenjohtajaksi Minna Räsäsen.

Etusivu,Valtuustoryhmä

Sirkka-Liisa Kähärä

Minna Räsänen

Tänään 28.1.2019 Vantaan demarivaltuustoryhmä valitsi toiseksi varapuheenjohtajaksi länsivantaalaisen Päivi Laakson.
Laakso on toisen kauden valtuutettu ja toimii myös opetuslautakunnan varapuheenjohtajana.

Päivi Laakso

Vantaan sosialidemokraattinen valtuustoryhmä valitsi uuden puheenjohtajiston

Vantaan valtuuston suurin valtuustoryhmä sosialidemokraatit järjestäytyi vuodelle 2019 ja valitsi ryhmän puheenjohtajan ja 1. varapuheenjohtajan.

Valtuustoryhmä valitsi puheenjohtajakseen neljännen kauden valtuutetun, Koivukylässä asuvan Sirkka-Liisa Kähärän. Kähärä on toiminut valtuustoryhmän vetäjänä myös kuluvana vuonna ja hän on myös vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja. Kähärä työskentelee Vantaan kaupungilla Apotti-hankkeessa projektisuunnittelijana.

Uutena ryhmän 1.varapuheenjohtajana aloittaa ensimmäisen kauden valtuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Minna Räsänen Ruskeasannalta. Räsänen työskentelee tiedottajana Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:ssa.

Vantaan sosialidemokraattisen valtuustoryhmän mielestä on tärkeää, että vuonna 2019 aikana talousarviotavoitteiden toteutumista on edistettävä kaupungissa määrätietoisesti:

– Meidän tavoitteenamme on vantaalaisten hyvinvointia vahvistava kierre, johon päästään panostamalla varhaiseen tukeen ja ehkäisemällä syrjäytymistä. Se tehdään rakenteita muuttamalla ja toimenpiteitä kohdistamalla oikeisiin kohteisiin, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Kähärä.

Sosialidemokraatit pitävät keskeisinä asioina vantaalaisessa politiikassa vuonna 2019 työpaikkojen lisäämistä, harrastusmahdollisuuksien luomista ja esimerkiksi yhteisiä toimitiloja ja yhteisöllisyyttä lisäävien toimintatapojen kehittämistä laajasti eri asuinalueille. Siksi kaupunki on lähtenyt toteuttamaan myönteistä syrjäytymisen ehkäisyn ohjelmaa. Sosialidemokraateille eriarvoistumiskehityksen estäminen on perusarvoja.

– Vantaassa on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia, mutta se edellyttää, että ketään ei jätetä ja, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan elinympäristönsä sekä Vantaan kehitykseen. Osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia on lisättävä, raja-aitoja yhteiseen keskusteluun madallettava ja eri asuinalueiden omaleimaista kehitystä on edistettävä tasapuolisesti, toteaa ryhmän 1. varapuheenjohtaja Räsänen.

Lasten ja nuorten asiat ovat ensi vuonna keskiössä vantaalaisten demareiden politiikassa. Yksi keskeisimmistä demareiden vaali- ja valtuustokauden tavoitteita on, että nuorisotyöttömyys on puolitettava.

– Vantaa voi osoittaa kykynsä katsoa tulevaisuuteen, synnyttää ja antaa mahdollisuuksia nuorille opiskeluun, työharjoitteluun ja työllistymiseen. Nuorten hyvinvointiin panostamalla Vantaalla on hyvät mahdollisuudet vahvistaa asemiaan tasa-arvoisena ja kansainvälisenä kaupunkina, josta löytyy vetovoimaa, Kähärä toteaa.

Lisätietoja:
Sirkka-Liisa Kähärä, puh: 050 521 7189
Minna Räsänen, puh: 0400 891 983