Pirkko Letto: Vantaalla varaudutaan koronan leviämiseen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen tarpeen kasvuun.

Etusivu,Sosiaali- ja terveyslautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui eilen illalla. Ajoitushan oli varsin osuva heti maan hallituksen infotilaisuuden jälkeen. Vantaan tartuntatautiylilääkäri Kirsi Valtonen selosti lautakunnalle koronavirus tilanteesta Vantaalla. Vantaalla on toistaiseksi vain muutamia todennettuja koronatartuntoja, jotka kaikki hoidetaan kotona.

Vantaalla varaudutaan koronan leviämiseen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen tarpeen kasvuun. Martinlaakson terveysaseman avausta korona-asemaksi valmistellaan. Vantaalla seurataan valtakunnallisia linjauksia ja toimitaan niiden mukaisesti. Sosiaali- ja terveyslautakunta seuraa aktiivisesti tilannetta ja pitää tarvittaessa ylimääräisiä kokouksia.
Koronaepidemian vuoksi vanhus- ja vammaispalveluissa suojellaan vanhuksia ja perussairauksista kärsiviä tartunnoilta. Tästä johtuen lautakunta päätti toiminnan tilapäisistä supistamisesta ja toimintayksiköiden tilapäisestä sulkemisesta tartuntatautilain nojalla. Supistukset antavat myös paremmat mahdollisuudet henkilöstön siirtyä normaalitoiminnasta kriittisiin toimintoihin.


Supistukset koskevat iäkkäiden päivätoimintaa, vammaisten työ- ja päivätoimintaa sekä työvalmennusta, päiväsairaalatoiminnasta, geriatrinen poliklinikka ja lyhytaikainen tehostettu asumispalvelu. Supistukset tulevat voimaan asteittain.

Pirkko Letto (sd), puheenjohtaja sosiaali- ja terveyslautakunta