Övre Nybackan –kotiseututalon vuokrasta huojennus Vantaa-seuralle

Etusivu

TeLa 3.6.2020

Övre Nybackan –kotiseututalon vuokrasta huojennus Vantaa-seuralle

Tekninen lautakunta päätti lautakunnan varapuheenjohtajan Susanna Bruunin esityksestä yksimielisesti käyttää otto-oikeuttaan Vantaa-Seuralta perittävää kotiseututalo Övre Nybackan vuokran huojennusta koskevan virkamiespäätökseen ja päätti myös myöntää Vantaa-seuralle haetun vuokrahuojennuksen koronaepidemian aiheuttamien tulomenetysten vuoksi.

Vantaa-Seura tuottaa Vantaalla useita tärkeitä kulttuuritapahtumia mm. vuosittaisen Vantaan suurimman yksipäiväisen tapahtuman Helsingan keskiaikapäivän ja suosittuja Vantaan historiakävelyjä. Vantaa-Seura myös vuokraa ja ylläpitää Vantaan kaupungin omistamaa Övre Nybacka –kotiseututaloa Vantaanlaaksossa.

Övre Nybackan vuokraus- ja tapahtumatoiminta ovat pysähtyneet koronaepidemian vuoksi, mistä on aiheutunut Vantaa-Seuralle merkittäviä tulon menetyksiä. Koronaepidemian vuoksi peruttujen tilaisuuksien tilalle seura on kehittänyt erilaisia verkkotapahtumia ja sisältöjä.

Lautakunta käsitteli Kaupunkiympäristön toimialan talouden säästöohjemaa vuodelle 2020

Lautakunta päätti keskustelun jälkeen hyväksyä osaltaan 1,5 miljoonan euron toimialan käyttötalouden säästöt sekä julkisen käyttöomaisuuden karsimisen 8 miljoonalla eurolla. Lisäksi lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle Hämeenkylän koulun lisäämisen investointiohjelmaan.

Lisäksi lautakunta hyväksyi mm. useita päiväkotien hankesuunnitelmia ja hankintapäätöksiä.

Terveisin

Teknisen lautakunnan sosialidemokraattinen ryhmä

Susanna Bruun (sd)

ryhmän puheenjohtaja