Vantaan Demarit teki valintoja: Ulla Kaukola ehdokkaaksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi ja Minna Räsänen ehdokkaaksi kaupunginhallituksen jäseneksi, Visa Tammi jatkaa Vantaan Demareiden johdossa

Ajankohtaista

Vantaan Demarit teki valintoja: Ulla Kaukola ehdokkaaksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi ja Minna Räsänen ehdokkaaksi kaupunginhallituksen jäseneksi, Visa Tammi jatkaa Vantaan Demareiden johdossa 

Vantaan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö on pitänyt sääntömääräisen edustajiston syyskokouksen (3.12.) ja on tehnyt siinä yhteydessä henkilövalintoja. Säde Tahvanaisen tultua valittua kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi, vapautui kaupunginhallituksesta varapuheenjohtajan ja jäsenen paikka. 

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi Vantaan Sosialidemokraatit esittää Ulla Kaukolaa (60). Kaukola työskentelee lehtorina ammattikorkeakoulussa. Kaukola on kolmannen kauden valtuutettu sekä aluevaltuuston jäsen. Hän on toiminut kaupunginhallituksen jäsenenä vuodesta 2018. Kaukolaa esitetään samassa yhteydessä myös konsernijaoston puheenjohtajaksi. 

– Kiitän luottamuksesta ja otan innolla vastaan uudet vaativat tehtäväni. Edessä on paljon asioita, jotka pitää saada maaliin ennen valtuustokauden loppua. Asioita viedään eteenpäin parhaiten hyvällä yhteistyöllä, Ulla Kaukola toteaa. 

Kaupunginhallituksen uudeksi jäseneksi Vantaan Sosialidemokraatit esittää Minna Räsästä (40). Räsänen työskentelee viestinnän asiantuntijana. Hän on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja on toiminut kuluvan kauden sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Räsästä esitetään samassa yhteydessä myös konsernijaoston jäseneksi. 

– Ensi vuonna korostuvat koulutus ja työllisyys. Työ- ja elinkeinotoimistojen palvelut siirtyvät pysyvästi kuntiin vuoden 2025 alusta. Näiden palveluiden on pystyttävä parantamaan vantaalaisten työllistymistä ja torjumaan työttömyyttä. Lisäksi laadukkaan koulutuksen ja varhaiskasvatuksen turvaaminen sekä lasten- ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen vaatii jatkuvaa huomiota, Räsänen toteaa.

Valinnat olivat yksimielisiä. Lopullisesti valinnat tehdään kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.12. 

Vantaan Sosialidemokraatit valitsivat myös edustajiston syyskokouksessa puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä hallituksen kaksivuotiskaudelle 2024-2025. 

Puheenjohtajana jatkaa Visa Tammi. Tammi on järjestötyön moniosaaja ja on tällä hetkellä eläkkeellä. 

– Jatkan motivoituneena järjestön puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Kaudelle osuu useammat vaalit ja päätavoite on voittaa vuoden 2025 kunta- ja aluevaalit. Erityisen paljon tulemme panostamaan siihen, että löydämme toimintaan uusia sitoutuneita toimijoita sekä luomme hyvää yhteistyön henkeä sosialidemokraattiseen työhön ympäri Vantaata, Tammi kommentoi.  

Varapuheenjohtajaksi valittiin Jukka Hako. Hallitukseen valittiin Mari Hynninen, Asko Hosio, Kalle Eklund, Risto Tamminen, Kaarlo Kähärä, Mika Oja sekä Riitta Särkelä.