Vantaalaisten oikeus hoitoon ja hoivaan turvattava

Ajankohtaista,Etusivu,Valtuusto,Valtuustoryhmä

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan maanantaina uuden sosiaali- ja terveydenuollon toimialan apulaiskapunginjohtajaksi Timo Aronkydön.

Vantaalaiset ansaitsevat parempia sosiaali- ja terveyspalveluita kuin mitä tällä hetkellä organisaatiomme on osoittanut pystyvänsä tuottamaan. Tämäkin vuoksi tänään tehty uuden apulaiskaupunginjohtajan valinta on päätös, jonka vaikutukset näkyvät kaikenikäisten vantaalaisten arjessa. 

– Me edellytämme, että  oikeus päästä hoitoon ja hoivaan Vantaalla toteutuu, sanoi valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Räsänen puheenvuorossaan maanantai illan kokouksessa.

Tarvitsemme toimia lastensuojelun tilanteen oikaisemiseksi sekä uudenlaisia, erilaisissa elämäntilanteissa olevien perheiden palveluita. Lisäksi kaupunkimme väestönkasvu ja ikääntyvän väestön kasvu haastaa sosiaali- ja terveyspalveluita vuosi vuodelta enemmän.

Henkilöstön saatavuus sekä toimialan henkilöstön hyvinvointi ja sitoutuminen Vantaalle ovat asioita, jotka on saatava kuntoon.

– Meillä ei ole varaa menettää alan osaavia työntekijöitä, jäädä työnantajakuvalla muiden kaupunkien jalkoihin saati antaa asukkaiden muuttaa muualle sen vuoksi, että palvelut eivät toimi, Räsänen totesi.