Valtuutettu Tarja Eklund: Pyhän Annan lastenkirkko on suojeltava asemakaavalla!

Ajankohtaista,Etusivu,Valtuustoaloitteet,Valtuustoryhmä

Valtuutettu Tarja Eklund on jättänyt valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan Itä-Hakkilassa sijaitsevaa Pyhän Annan lastenkirkkoa suojeltavaksi asemakaavalla.

Pyhän Annan lastenkirkko eli Itä-Hakkilan kirkko on vuonna 1968 valmistunut kirkkorakennus. Kirkon suunnitteli arkkitehti Göran Malmström. Kirkkotiloja remontoitiin vuonna 2004 erityisesti lasten, perheiden ja hiljentymisen tarpeita ajatellen ja vihittiin lasten kirkoksi.

Keväällä 2016 rakennus oli suljettuna sisäilmaongelmien kartoituksen ja remonttisuunnittelun vuoksi. Seurakuntayhtymä on halunnut luopua kirkon korjauksesta vaikka tehdyt tutkimukset osoittavat että korjaus on mahdollista toteuttaa.

– Kohteen suojelu on luontevinta ratkaista ensisijaisesti asemakaavamuutoksen yhteydessä, Tarja Eklund toteaa.

Rakennus sijaitsee asemakaava-alueella ja on ulkoarkkitehtuuriinsa liittyvältä kulttuurihistorialliselta merkitykseltään paikallinen. Sisätilojen suojeluun on mahdollista soveltaa myös rakennusperintölakia.

– Museoviraston tuoreimman arvion ja kaupungin oman inventoinnin perusteella pitäisi olla selvää, että Pyhän Annan lastenkirkko on suojeltava asemakaavalla, Eklund päättää.