Valtuustoaloite: Urheilukenttien kuulutus- ja huoltotilat kuntoon

Ajankohtaista

Valtuustoaloite jätetty 17.6. kaupunginvaltuustossa

Vantaalla on useita tekonurmi-, yleisurheilu- ja muita urheilukenttiä, joiden yhteydessä on myös kuulutuskoppeja, joissa tapahtuman kuuluttaja hoitaa kuulutuksen sekä musiikin. Osa kopeista on sellaisessa kunnossa, että jopa työturvallisuus on vaarassa. Myös wc- , huoltotilat ja sääsuojat ovat paikoittain epäsiistissä ja huonossa kunnossa ja esimerkiksi ovet rikkinäisiä.

Esimerkiksi Tikkurilan urheilupuistossa sijaitseva puinen kuulutuskoppi on palautteiden mukaan heiveröinen ja koppi jopa heiluu tuulen voimasta. Lisäksi helteellä kopin ilmanvaihto ei
ole asianmukainen.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esittää, että Vantaan kaupungin tulee luoda kenttien kuulutus- ja huoltotoimintaan asianmukaiset olosuhteet siten, että tilat ovat turvalliset ja asianmukaiset siellä työskenteleville henkilöille, urheilijoille ja katsojille.

Tästä syystä kaupungin on selvitettävä urheilupaikoissa olevien tilojen kunto, minkä jälkeen kaupungin on ryhdyttävä asianmukaisiin toimiin, jotta työskentelyolosuhteet (mm. lämpötila) ovat asianmukaiset.

Samalla on selvitettävä myös vaihtoehdot ja mahdollisuudet Hiekkaharjun urheilukentän katsomon kattamiseksi. Tällä hetkellä kentällä ei ole asianmukaista sääsuojaa urheilijoille eikä katsojille.

Tekonurmi- ja yleisurheilukenttien hyvät olosuhteet luovat myös kilpailutoiminnalle uudenlaisia mahdollisuuksia, mikä parantaa Vantaan mainetta liikunnan ja urheilutoiminnan edistäjänä.