Nyt ja tulevaisuudessa meidän on puhuttava yhteisitä nuoristamme ja puhallettava yhteiseen hiileen, vaatii Aadan Ibrahim.

Ajankohtaista,Etusivu,SDP:n valtuustoryhmä tiedottaa

Hyvät valtuutetut, kaupunginjohtaja muut virkamiehet sekä kuntalaiset.

Elämme maailmassa, jossa tapahtuu isoja odottamattomia muutoksia ilmastomuutoksen, eriarvoisuuden ja viimeisempänä koko maapalloa pysäyttänyt Korona-pandemian aiheuttamaa kriisien aikaa. Tässä menossa olevassa taistelussa koronaa vastaan selviytyy parhaiten ne kaupungit, jotka osaavat reagoida nopeasti huolehtimalla kuntalaisten hyvinvoinnista erityisesti pandemian aiheuttamaa pahoinvoinnin ja työttömyyden hoidossa. Tässä haasteellisessa ajassa hyvään budjettiesitykseen eteen on tehty paljon töitä yhteisymmärryksen pääsemiseksi ja kiitos kuuluu kaupungin virkamiehille sekä valtuustoryhmien neuvottelijoille.

Meillä on ensi vuonna ja sitä seuraavien vuosina aikana taloudellisesti tiukat ajat edessämme. kaupunkimme tulee kehittää kilpailukykyiseksi ja vetovoimaiseksi samalla on turvattava talouden tasapainoa. kuntalaisten tärkeät peruspalvelut kuten terveyspalvelut, kasvatus- ja oppimispalvelut on uudistettava tehokkaiksi digiteknologiaa hyväksikäyttäen. meidän tulee Panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin erityisesti perheiden kokonaisvaltaisessa tukemisessa oikean aikaisesti.

kuten monesti on aikaisemmin sanottu Vantaa on suomen monikulttuurisin kaupunki ja lähitulevaisuudessa kaupunkimme kasvaa entistä enemmän monimuotoisemmaksi. Kaupunkimme pitäisi myös näyttää kansainväliseltä ja monimuotoiselta ulospäin. Vantaan väestöstä yli 20% on vieraskielisiä. Kun katsoo kaupungin henkilöstöä siellä, on vain 4% vieraskielisiä. Meidän tulee palkata peruspalveluihin enemmän moninaisuutta ja monikulttuurisutta omaava henkilöstöä ja käyttää heidän tuomia voimavaroja kuten kulttuuri- ja kieliosaaminen.

lopuksi
haluan sanoa ja toivon, että tulevaisuudessa puhuisimme vaan meidän yhteisistä nuoristamme ja heidän elämänpolun haasteista. Täytyy muistaa se, että maahanmuuttajia on entistä vähemmän ja ne, jotka ovat syntyneet Suomen ulkopuolella on pienimäärä ja heistäkin suurin on eläkeläisiä. Monet meistä kohtaa eri palveluissa entistä enemmän niitä eritaustaisia ja värisiä suomalaisia nuoria, jotka ovat tälläkin hetkellä kentällä eturintamassa koronaa vastaan hoitajina, sairaanhoitajina ja lääkäreinä. He ovat osa tätä yhteiskuntaa ja tulevat ylläpitämään tulevaisuudessakin meille kaikille hyvinvointivaltion pyörät pyörimässä.
Monikulttuurisuus ja moninaisuus on meidän tulevaisuus, joten toivon kaikille tosiasioiden hyväksymistä, jotta päästäisiin kehittämään meidän rakasta kaupunkimme yhteisesti eteenpäin.

Valtuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Aadan Ibrahim (sd)