Muistisairaiden Omakylä otti askeleen eteenpäin kaupunginvaltuustossa

Ajankohtaista,Etusivu,SDP:n valtuustoryhmä tiedottaa

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 15.6. viimeistä kertaa ennen kesätaukoa, jälleen etäyhteyksiä käyttäen.

Keskustelussa vuoden 2021 talousarviolaadinnan kehyksestä sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Räsänen totesi, että koronakevät on ollut Suomelle ja myös Vantaalle erityisen raskas. 

– Epävarmoinakin aikoina hyvinvoinnista on pidettävä kiinni ja siksi sosialidemokraattisen valtuustoryhmän tärkeimpinä tavoitteina ensi vuoden budjettivalmisteluissa on kuntalaisten peruspalveluista huolehtiminen sekä koulutuksesta, terveydestä ja työllisyydestä kiinni pitäminen, Räsänen vakuutti.

Lue ryhmäpuhe kokonaisuudessaan täältä.

Muistisairaiden Omakylä etenee 

Valtuutetut Tarja Eklund ja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen jättivät helmikuun kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteen, jossa vaadittiin, että Vantaan Kaupungin kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö etsivät sopivan tontin jonne voidaan alkaa toteuttaa muistisairaiden Omakylä projektia yhdessä kumppaneiden kanssa.

Valtuutettu Eklund on tyytyväinen, että Vantaan vanhus,- ja vammaispalvelut, kaupunkikulttuuri ja kaupunkisuunnittelu ovat ottaneet nopeasti tästä aloitteesta kopin ja  ripeästi on jo löydetty mahdollisuus sijoittaa projekti esim. Tikkurilan vanhustenkeskuksen yhteyteen Simonkylään.

– Aloitteessa esitettiin että hanketta suunnitellaan omana projektinaan ja etsitään sille kilpailutuksella  toteuttajaa.  Sen kytkeminen osaksi laajempaa ikäihmisten asuin ja palvelukokonaisuuden suunnittelua on toki suotavaa mutta sen pitää voida edetä itsenäisesti riippumatta Tikkurilan vanhustenkeskuksen ja VAV: n senioriasuntojen rakentamisaikatauluista, Eklund muistuttaa.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä jätti asiasta pöytäkirjalausuman, jossa todettiin, että Omakylä projekti toteutetaan omana pilottihankkeena. Sille perustetaan oma suunnitteluryhmä ja etsitään sopiva paikka ja kilpailutuksella toteuttaja. Samanaikaisesti voidaan toteuttaa laajemman ikäihmisten asuinkokonaisuuden ja hyvinvointipalvelujen suunnittelu Tikkurilan vanhustenkeskuksen ja VAV:n senioriasuntojen osalta. Hankkeet eivät kuitenkaan ole sidottuja toistensa kilpailutukseen eivätkä rakennusaikatauluihin.