Demarivaltuutetut vaatii muistisairaiden Omakylää Vantaalle

Ajankohtaista,Etusivu,Valtuusto,Valtuustoaloitteet

Valtuutetut Tarja Eklund ja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen jättivät maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen joka vaatii, että Vantaan Kaupungin kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö etsivät sopivan tontin jonne voidaan toteuttaa muistisairaiden Omakylä. Aloitteen allekirjoitti 51 valtuutettua.

Väestö ikääntyy ja muistisairaiden määrä lisääntyy huolestuttavasti. Useat kaupungit  Suomessa ovat suunnittelemassa Hollannin esimerkin kaltaisia muistisairaiden kyliä, joissa asukkaiden elämänlaatu paranee. Aloitteen kirjoittajien mukaan myös Vantaan on syytä olla tässä työssä mukana. 

– Monissa maissa on otettu mallia Hollannista muistisairaiden kylästä,  jossa asukkaat voivat liikkua vapaasti ja harrastaa monipuolisesti. Piha-alueet on hyvin suunniteltuja asukkaiden tarpeiden mukaan. Kylä on valvottu ja turvallinen. Alueella on monipuoliset palvelut, oma kauppa, ravintola, kirkko, työpajoja, kerhoja ja tietysti myös hyvät terveyspalvelut, aloitteen kirjoittaneet Tarja Eklund ja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen kertoo. 

Aloitteessa painotetaan myös, että sosiaali- ja terveystoimen sekä vanhusneuvoston tulee olla projektissa alusta asti mukana.