Anu Hall: Slogan ”Vantaa, mainettaan parempi” ei saa jäädä sanahelinäksi

Ajankohtaista

Puhe valtuuston kokouksessa 22.5.2023 liittyen arviointikertomukseen

Arvon puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja vantaalaiset

Kiitos tästä laajasta ja hyvin laaditusta arviointikertomuksesta.

Henkilöstön hyvinvoinnista ei voida kai koskaan puhua riittävästi. Kertomuksesta käy selvästi ilmi, ettei Vantaa ole täysin onnistunut työnantajana huolehtimaan työntekijöistään. Työpäivän aiheuttamasta rasituksesta palautumisesta, ei mikään toimiala ole päässyt asetettuun tavoitteeseen.

Meillä on jatkuva pula varhaiskasvatuksen työntekijöistä, emmekä pysty täyttämään nuoriso-ohjaajien vakansseja. Ryhmäkoot natisevat liitoksistaan ja työntekijät uupuvat. Onko tämä vastuullista? Outo ilmiö on myös se, että kasvatamme työntekijöitä, mutta parin vuoden päästä työvoima virtaa naapurikaupunkeihin. Kannan suurta huolta työntekijöiden pysyvyydestä.

Ikävä havaita, ettei siirtyminen hyvinvointialueille ole sujunut ongelmitta. Kaupungin ja hyvinvointialueen keskinäinen vuoropuhelu on isossa roolissa näin isossa organisaatiomuutoksessa. Hyvinvointialueelle siirtymisen jälkeen on törmätty tilanteisiin, joissa hyte yhteistyö ontuu. Epäselvät rajapinnat, vastuunsiirto ja pompottelu, eivät lisää työntekijöiden hyvinvointia, vaan lisäävät epävarmuutta. Kysymys kuuluu: miten pystymme turvaamaan aidon keskustelun tason ja nostamaan sitä.

Meidän kaikkien tuntema slogan ” Vantaa, mainettaan parempi” ei saa jäädä sanahelinäksi. Kuten arviointikertomuksesta käy ilmi on työvoiman saatavuuden eteen kuitenkin tehty hyviä ja konkreettisia toimia. Siitä olen iloinen. Toivoin todella, että nämä toimet alkavat purra ja onnistumme siinä, että Vantaa on aidosti mainettaan parempi, sen meidän henkilöstö todella ansaitsee!

Kiitos.

Anu Hall