SDP Vantaa kaupunginhallitusryhmä tiedottaa

Etusivu

Tiedote 18.6.2018

Kaupungin johtamisen uudistamista valmisteleva ”Uusi Vantaa” -toimikunta valitsi pohjaksi kaupunginjohtajamallin

Uusi Vantaa -toimikunta kokoontui päättämään johtamisen uudistamisen valmistelulinjasta. Toimikunta päätti valita valmistelun pohjaksi kaupunginjohtajamallin. Pormestarimalli sai vihreiltä ja perussuomalaisilta kannatusta. Enemmistö kuitenkin halusi virkapohjaisen valmistelumallin edelleen, kuitenkin niin, että luottamushenkilöiden asemaa valmistelussa vahvistetaan. Keskustelussa oli suuri yksimielisyys myös siitä, että uudistuksessa tulee painottaa avoimuutta ja demokratiaa.

Toimikunnassa ovat edustettuina kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat sekä kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajisto

Kaupunginhallituksessa poisti Velmun toimitilan myyntilistalta

Kaupunginhallitus käsitteli useita kaavoja ja myös kiinteistöjen myyntilistoja kokouksessaan. Kiinteistöjen myyntilistalla oli Johansin tila, eli Elävän Musiikin yhdistys Velmu ry:n nykyinen toimitila. Kaupunginhallitus haluaa asiassa lisäselvitystä ja poisti sen vuoksi asian pois myyntilistalta. Apulaiskaupunginjohtaja Penttilä totesi, että myynti voidaan valmistella siten, että siinä huomioidaan kohteen käyttötarkoitus myyntiehtona. Velmu voisi olla myös halutessaan mahdollinen ostajataho.

Kaupunginhallitus äänesti Linnaisten kaavasta, joka oli aiemmin jouduttu palauttamaan takaisin teknisistä syistä. Kaava hyväksyttiin lähetettäväksi valtuustolle.

Lisätietoja:

Säde Tahvanainen (sd)

Ryhmän puheenjohtaja

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja