Valtuutettu Tarja Eklundin puhe pääkaupunkiseudun valtuustojen kokouksessa

Etusivu

Ainoa järkevä teko tässä tilanteessa on ilmaista tyytymättömyys ehdotettuun lakipakettiin joka ei huomioi kuntien erilaisia tarpeita, kokoa, kykyä tuottaa itse palveluita tai asemaa koko Suomen kehityksen kannalta. Aiempia kriittisiä lausuntoja tai muutosehdotuksia, asiantuntijoidenkaan esittämiä ei ole kuunneltu joten tässä vaiheessa vaihtoehtojen puutteeseen lausunnossa vetoaminen on populismia parhaimmillaan.

Lakiesitystä joka koskettaa jokaista suomalaista ei pidä tehdä kevyesti, huonolla valmistelulla ja valmiiksi puutteellisena. Tyyliin korjailkoon muut jos osaavat. Se on vastuutonta politiikkaa.

Valtuustokielellä palautetaan uuteen valmisteluun ja koko eduskunta mukaan parlamenttaariseen työhön jotta saadaan tasapainoinen alkuperäiseen tarkoitukseen vastaava esitys Sosiaali ja terveyspalvelut edellä. Esityötä on tehty paljon joten alusta ei tarvitse aloittaa.

Tarja Eklund (sd)