Valtuutettu Pirkko Leton puhe pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteiskokouksessa

Etusivu

Sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteen sovittaminen eli integraatio oli sote uudistuksen keskeisiä tavoitteita. Tavoite, jossa palveluketjut perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä toimivat, unohtamatta sosiaalihuoltoa.

Sote valmistelun edetessä tämä keskeinen tavoite on unohdettu. Tilalle tarjotaan järjestelmää, joka pirstaloi – valinnanvapauden myötä- palvelut ja hävittää saumattomat hoitoketjut, jolloin asiakkaan kokonaistilanne hämärtyy.

Toimivat palveluketjut perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä ovat asiakaslähtöisiä, säästävät resursseja sekä tuovat säästöjä.

HUS:n erikoissairaanhoidon ja kuntien perusterveydenhuollon integraatiota on määrätietoisesti kehitetty viime vuosina. Tämän toimintamallin tulisi olla myös tulevaisuuden soten perustana.

Pirkko Letto (sd)