Vantaan budjetissa näkyvät SDP:n vaalilupaukset

Etusivu

Vantaan budjetissa näkyvät SDP:n vaalilupaukset

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyy tänään 13.11.2017 vuoden 2018 talousarvion. Valtuustokauden budjetissa panostetaan lapsiin ja nuoriin, lisätään rahaa sisäilmaongelmien korjaamiseen, päätetään pikaraitiotien yleissuunnitelman laatimisesta ja tehdään Vantaasta hiilivapaa vuoteen 2030 mennessä.

Vantaan SDP on tyytyväinen siihen, että SDP:n tärkein tavoite varhaiskasvatuksen rajoitusten poistaminen saatiin sovittua valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa. Ensi vuonna Vantaalla kaikilla lapsilla on jälleen oikeus varhaiskasvatukseen ilman rajoituksia.

Ryhmälle tärkeä tavoite vaaleissa oli nuorisotyöttömyyden puolittaminen. Tämän edistämiseksi laaditaan ohjelma. SDP:n ajamana tavoitteena budjetissa näkyy maksuttoman ehkäisyn laajentaminen alle 20-vuotiaisiin vuonna 2018. Lisäksi maksuttoman ehkäisyn tarjonta alle 25-vuotiaille selvitetään.

SDP:n aloitteesta Vantaan kaupunki ottaa kunnianhimoiseksi tavoitteekseen tehdä kaupungista hiilivapaa vuoteen 2030 mennessä. Budjetissa ilmastotavoitteita edistetään myös parantamalla joukkoliikenneyhteyksiä tulevaisuudessa. Yleiskaavatyön yhteydessä laaditaan pikaraitiotien yleissuunnitelma välille Mellunkylä – Hakunila – Tikkurila – Aviapolis.

”SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen budjettisopuun ja talousarvioon”, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä. ”Talousarvioon saatiin mukaan monia niistä asioista, joita oli SDP:n vaaliohjelmassa. Talousarviovalmistelussa ryhmä painotti myös vastuullisen taloudenpidon jatkamista, jotta seuraavinakin vuosina voidaan tehdä parannuksia palveluihin.”