Valtuutettu Faysal Abdin valtuustoaloite koskien Länsimäen asukastilaa

Etusivu

031_Faysal Abdi_netti

Valtuustoaloite 25.01.2016

Vantaalla on tällä hetkellä käytössä asukastiloja esim. Kafnetti, Tuulikonti ja Myyringi. Kyseiset tilat tarjoavat asukkaille mahdollisuutta yhdessäoloon ja niissä voidaan järjestää myös juhlia, kursseja ja alueen yhdistyksien vapaaehtoistoimintaa. Saamani tietojen mukaan näistä asukastiloista on saatu käyttäjiltä hyvää palautetta ja ne ovat osoittautuneet tarpeelliseksi, jolla lisätään kuntalaisten omaa aktiivisuutta. Samalla ne tukevat tärkeää ennaltaehkäisevää toimintaa.

Länsimäen alueelta puuttuu asukastilaksi soveltuva tila, vaikka siellä on aktiivisia yhdistyksiä, jotka tekevät vapaaehtoista työtä alueen asukkaiden hyväksi. Osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseksi asukkailla ja alueen järjestöillä tulisi olla käytettävissä monipuoliset kokoontumis- ja toimintatiloja myös Länsimäessä.

Nyt on Länsimäen alueelta vapaana oleva tila, joka on 296m2 suuruudeltaan. Vuokran pyyntihinta on noin 3200e/kk. Osa luokkahuoneista on mahdollista yhdistää ja muodostaa isoksi asukastilasaliksi.

Esitän, että Vantaan kaupunki selvittää tilan soveltuvuuden ja vuokraa asukas- ja yhdistystilaksi ko. toimitilan, joka sijaitsee osoitteessa Maalinauhantie 7, 01280 Vantaa.

Faysal Abdi (sdp)

kaupunginvaltuutettu