SDP:n valtuutettu Tarja Eklundin valtuustoaloite Kuusijärven palvelujen parantamiseksi ja kunnollisen käyttö, – ja palvelusuunnitelman laatimiseksi.

Valtuustoaloitteet

Kuusijärvi on yksi Vantaan tärkeimmistä ja eniten käytetyistä virkistysalueista ja portti Sipoon korpeen. Sen palvelut täytyy saada vastaamaan käyttäjien ja turistien vaatimuksiin. Alueelle täytyy saada kunnollinen palvelu, – ja käyttösuunnitelma. Selkeät vastuuhenkilöt jotka vastaavat palveluista ja neuvonnasta alueella. Kaupunki ei voi ulkoistaa vastuutaan virkistysalueen käytön valvonnasta.
Tuntuukin että Kuusijärven asioita hoidetaan puolihuolimattomasti ilman selkeää vastuu ja kehittämissuunnitelmaa.
Cafe Viinikanat vastaa vain kahvilapalveluista ja saunalippujen myynnistä sekä kokoustilojen vuokrauksesta eikä heille kuulu yleinen valvonta saunatilojen käytössä tai muussa toiminnassa.
Järjestyksen valvonnasta alueella ei vastaa kukaan. Kahvilan pitäjä soittaa pyydettäessä poliisin paikalle.
Käyttäjät ja yhdistykset toivovat että joku vastaisi myös käytännössä toiminnasta. Olisi yhteydessä aluetta aktiivisesti käyttäviin yhdistyksiin. Valvoisi saunojen asiallista käyttöä, huolehtisi löytötavaroista, korjauksista ja yleisestä siisteydestä alueella.
Alueella käy myös paljon turisteja ja heillekin pitäisi olla kielitaitoista neuvontapalvelua.
Me aloitteen allekirjoittaneet vaadimme että Kuusijärven virkistysalueelle laaditaan kunnollinen käyttö, – palvelu, – sekä kehityssuunnitelma ja tuodaan se valtuustolle tiedoksi.
Tarja Eklund (sd)