SDP:n valtuutettu Tarja Eklundin valtuustoaloite Honkanummen kevyenliikenteen väylästä

Valtuustoaloitteet

Honkanummentien  kevyenliikenteen väylä välillä Vanha Porvoontie – Honkanummentie- Kaskipolku- Vanha Lahdentie
on rakennettu valmiiksi vain Metso Oy:n portille asti.
Siitä suojatie jatkuu tontin sisäänajoportin läpi leveälle ojapientareelle (käytännössä ei mihinkään ) johon kävelijät ja pyöräilijät ovat saaneet uran aikaiseksi.
Talvella on käveltävä ajoradalla kapealla ja mutkaisella tiellä. Vaaratilanteita autojen, bussien, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden välillä on jatkuvasti. Teollisuusalueelle on vilkas liikenne.
Honkanummentien kävelytietä pitää jatkaa myös Lahdenväylän alittavaan tunneliin asti ( kapeaan kohtaan tunnelissa vuorokulku autoille) ja sen jälkeen muutaman kymmenen metrin päässä olevalle bussipysäkille josta kevyenliikenteen väylää jatketaan Vanhalle Lahdentielle.
Tien varrella sijaitsee useita bussipysäkkejä joten liikenneturvallisuuteen pitää kiinnittää huomiota paremmin.
Ongelma pitäisi ratkaista leventämällä piennarta ja rakentamalla kevyenliikenteen väylät puuttuvilta osin.
Selitys että Kaskipolun tieosuus joskus suljetaan liikenteeltä ei enää riitä koska uusi teollisuustontti rakentuu aivan Kaskipolun ja Vanhan Lahdentien liittymään ja kulku sinne Kaskipolulta lisää entisestään vaaraa jalankulku, – ja pyöräliikenteelle.
Pyörätie joka kiertää pitkin metsän reunoja melkein kilometrin Vanhalle Lahdentielle on malliesimerkki huonosta suunnittelusta jota kukaan ei käytä kuin muutamat koiran ulkoiluttajat kun suoratieyhteys n. 150 m. on olemassa.
Me allekirjoittaneet edellytämme että liikennejärjestelyt Vanha Porvoontie – Honkanummentie- Kaskipolun osuudelta Vanhalle Lahdentielle otetaan uudelleen tarkasteluun koska tilanne on oleellisesti muuttunut liikenteen osalta ja turvalliset kevyenliikenteen yhteydet varmistetaan ja rakennetaan mitä pikimmiten.
Tarja Eklund (sd)